January 18, 2022

Kako napraviti alphabet tortu

Alphabet torta: Kako brzo i povoljno napraviti finu rođendansku tortu

Ako nemate baš puno vremena, a želite sami napraviti nešto originalno, predlažemo vam izradu jednostavne alphabet torte. Kupovne su prilično skupe i unificirane, a vašu možete bez puno muke učiniti vrlo personaliziranom ukrasivši ju onim bojama, cvjetovima, ukrasima ili igračkama koje dijete ili odrasla osoba baš voli.

U našem primjeru bit će to torta za drugi rođendan dječaka koji voli bagere, kamione i naravno čokoladu.

Za tortu vam je potrebno:

  • pakiranje piškota
  • puding krema od vanilije
  • puding krema od čokolade
  • 1 l hladnog mlijeka
  • 100 g mljevenih prženih lješnjaka
  • 2 žlice nutele
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • ukrasi

Za početak, piškote poslažemo u oblik broja i slova koje želimo napraviti i zarežemo rubove tamo gdje je to potrebno. Isto napravimo odmah i za drugi sloj/kat torte.

Kreme napravimo prema uputstvu, a to je vrlo jednostavno miksanje svake puding kreme zasebno u pola litre hladnog mlijeka. Obzirom da kremu nije potrebno hladiti možemo odmah dodati nešto po želji, u našem primjeru u kremu vanilije dodajemo mljevene lješnjake, a u kremu čokolade 2 žlice Nutelle. Da bi kreme postale gušće, u svaku smo dodali mljevene piškote koje su preostale.

Svaku piškotu namočimo u hladno mlijeko i složimo u odabrani oblik. Kreme nanosimo tako da ih stavimo u manje vrećice na kojima zarežemo rub i istiskujemo po piškotama (naravno da je jednostavnije ukoliko imate špricu za to).

Nakon što smo namazali oba sloja torte, svu preostalu kremu pomiješamo, dodamo u nju otopljenu čokoladu za kuhanje i mažemo tortu sa strane i gore. Da bi torta bila stabilnija, ali i ljepša, napravimo na rubovima „ogradicu“ od kinder čokolade i keks prutića (kao u našem primjeru).   

I ostaje još samo onaj najzanimljiviji i najkreativniji dio, a to je ukrašavanje.Mi smo na jednom dijelu torte postavili mali kamion kiper koji je istresao razne komadiće čokolade i bombona, a u donjem dijelu torte je mali bager isto skupljao.

Nadamo se da vas se sviđa, probajte sami i uživajte u izgledu i okusu ove jednostavne torte! 🙂