August 14, 2022

Moj cvjetni dom: Kako ukrasiti dom cvijećem bez cvijeća

Ako ste jedni od onih koji su nakon puno neuspjelih pokušaja održavanja na životu bar ponekog cvijeta  ipak shvatili da to nije za vas, donosimo savjete kako da vaš dom ipak procvjeta, ozeleni i bude pun veselih cvjetnih detalja.

ZIDOVI

Najveća površina na kojoj možemo pokazati svu svoju cvjetnu kreativnost.Oslikajte dijelove ili cijele zidove cvijetnim motivima ili velikim listovima koji su trenutno vrlo popularni u dizajniranju interijera.Jednostavno odaberite boju podloge, obojite zid i prvo iscrtajte cvijetove ili listove grafitnom olovkom koju možete brisati.  Potom obojite cvijet ili list bojom koja se najbolje uklapa u ostatak vašeg interijera.Ne strahujte ako nemate baš smisla za slikanje.Internet je pun raznih cvijetnih motiva koje jednostavno isprintajte i pokušajte što vjernije u puno većem formatu prebaciti  na zid.Vjerujte, u svakom slučaju će biti vrlo lijepo, dekorativno i unikatno a tim vrijednije jer je vaših ruku djelo.Ako vam je to ipak prevelik podhvat, možete jednostavno nabaviti velike naljepnice cvijeća ili foto tapete koje će biti također vrlo zanimljive i upečatljive.

 PODOVI

Ukoliko je vaš pod pokriven keramikom a prostorija je dovoljno velika, umetnitnite u sredini ili nekom kutu poneki cvijetni keramički uzorak ili borduru koja će uljepšati i razbiti monotoniju jednobojnog poda.Naravno, isto možete napraviti samo u tijeku ugradnje keramike.

Naknadno možete naručiti naljepnice za keramiku pa tako ipak osvježiti dugogodišnje podove.  Ipak, najčešća podna podloga je laminat ili parket kojeg dijelom pokrivamo tepihom radi topline i dekoracije.To nam pruža neslućene mogućnosti kombiniranja cvijetnih tepiha sa ostatkom namještaja.Postoje tisuće raznih cvijetnih motiva na tepisima, velikih ili manjih uzoraka u raznim nijansama boja kojima možete prekrasno ukrasiti svaki prostor.

Naravno, tepih možete i relativno povoljno češće promjeniti  tako da nije loša ideja imati sezonske cvjetne tepihe kojima postižemo brzu i vrlo efektnu promjenu interijera bez puno radova.

TEKSTIL

Svatko od nas vjerojatno ima bar jednu posteljinu sa cvjetnim motivima, neki imaju isključivo takvu. Osim posteljine imamo još mogućnosti cvjetnog ukrašavanja tekstilom. Vrlo su moderni ukrasni jastuci cvjetnih uzoraka ili uzoraka listova biljaka.

Možete na postojeće jastuke sami našiti 3D cvjetove u raznim bojama, ili sašiti jastuk u obliku cvijeta .Mogućnosti kombiniranja boja i oblika su velike, naravno sve u skladu sa ostatkom interijera.Osim toga, moderne su i zavjese sa cvjetnim ili lisnim motivima koji će definitivno uljepšati  prostor.

POSUDE, ČAŠE I OSTALO

Poslužite grickalice u posudama  sa cvjetnim motivima, kolače na pladnjevima u obliku velikog lista i natočite piće u cvjetnim čašama.Trgovine su pune takvih predmeta, a ukoliko imate malo volje i smisla i sami možete postojeće predmete obojiti specijalnim bojama za staklo ili keramiku i oduševiti sebe i goste dekorativnim unikatima. Naravno,nezaobilazne su i  vaze u svim veličinama, bojama i oblicima u kojima možete držati živo ili suho cvijeće tijekom cijele godine.