June 30, 2022

Rainbow Duga: Dnevnik za bolji i sretniji život (Antistres dnevnik)

Koja je poveznica između redovitog pisanja dnevnika i osjećaja samopouzdanja i sreće? Prema znanstvenim istraživanjima, povezanost je značajna: ljudi koji imaju naviku vođenja dnevnika lakše se nose sa stresom, sretniji su, samopouzdaniji, čak imaju i bolji imunitet.

Ako se borite sa osjećajima stresa, anksioznosti i straha, pisanje dnevnika vam u tome može uvelike pomoći.

Na tržištu se nedavno pojavio Moj antistres dnevnik branda Rainbow Duga. Prema opisu proizvoda, ovaj uvezani dnevnik od 250 stranica pomaže korisnicima lakše se nositi sa stresom i teškoćama u svom životu, prepoznati okidače za burne reakcije i izgraditi pozitivne navike i ponašanja.

Kako pisati dnevnik za bolje mentalno zdravlje?

Primarna svrha ovog dnevnika je pomoći korisniku da se lakše nosi s teškoćama u svom životu. Tako ćete u njemu naći klasične stranice “po danima”, gdje se dan opisuje u tri kratke natuknice, boja se “emoji” s oznakom raspoloženja za taj dan i zaokružuje vrijeme (kišno, oblačno, sunčano). Pomoću ovih podataka, kao i broja sati sna, unosa vode i obroka na dnu stranice, korisnici dnevnika mogu prepoznati okolnosti i uvjete svog dana.

Za svaki dan donosi se ocjena dana i ocjena razine stresa od 1-10. Budući da se dnevnik sastoji od 10 tjedana, može se lako pratiti napredak, odnosno smanjenje razine stresa i povećanje općeg raspoloženja.

Osim raspoloženja i okolnosti, u dnevnim stranicama antistres dnevnika također se promatra niz misao – emocija – ponašanje. Korisnik također odabire jednu stresnu situaciju koju je doživio u danu, a zatim analizira okidače i načine na koje se nosio sa situacijom.

Stres test

Antistres dnevnik počinje i završava testom za procjenu razine stresa (stres test). Test ima ukupno 50 bodova, a korisnici mogu direktno pratiti koliko im se razina stresa smanjila nakon 10 tjedana redovitog vođenja dnevnika.

Navike protiv stresa (Kako se riješiti stresa na prirodan način)

Danas, mnogi se pitaju kako smanjiti stres i nervozu. Postoje mnoge metode, a svatko odabire ono što mu najviše odgovara i uklapa se u njegov životni stil. U antistres dnevniku, izgrađuje se 5 pozitivnih navika koje dokazano smanjuju razinu stresa, anksioznosti i straha. Neke od ovih metoda koriste se u sklopu KBT terapije za liječenje napada panike i fobija.

Antistres dnevnik cijena

Više detalja o proizvodu možete pronaći ovdje: