Uradi sam ideje za Uskrs

Uskrs je jedan od najšarenijih i najveselijih blagdana, što ga čini idealnim za izradu raznih zanimljivih dekoracija. Uz tradicionalna uskrsna jaja i zečiće, evo nekoliko novih uradi sam ideja za Uskrs koje možete napraviti lako i brzo.

1. Šareno drvo od jaja

Ova vesela i šarena dekoracija za Uskrs može odlično poslužiti kao ukras za prozor. Potrebna vam je posuda za cvijeće, štapić koji će poslužiti kao stapka, mahovina ili neka druga zelena travka i mala, plastična jaja. Jaja zatim spajate i stavljate na štapić pomoću pištolja s vrućim ljepilom.

2. Svijećnjaci od ljusaka jajeta

Eggshell Candles

Vrlo jednostavnim postupkom možete sami izraditi ovakav tipa svijećnjaka od ljuski jajeta. Upute možete pronaći ovdje.

3. Uskrsni vijenac od kartona jaja ili glinamola

easy-easter-crafts-for-kids33

Ako se odlučite na varijantu s kartonom od jaja, jednostavno režite i oblikujte cvjetiće kao što vidite na slici. Postupak s glinamolom je nešto teži, no ako radite s glinamolom nakon oblikovanja ga ostavite da se nekoliko dana suši, a zatim obojite.

4. Dekoracija za Uskrs od živog cvijeća

Ako volite živo cvijeće, ova dekoracija je savršen spoj šarenih ukrasa i prirodnog zelenila. U prozirnu posudu posadite živo cvijeće i omotajte ju šarenom vrpcom. Ptičice također možete lako izraditi tako da nalijepite izrezani šablon šarenog papira na štapić.

5. Vijenac od uskrsnih jaja

Ovo je još jedna predivna ideja za vijenac za Uskrs, no umjesto cvijeća sastavljen je od jaja. Dodatni plus je što su jaja i lišće pastelne boje, pa dekoracija nije tako napadna kao neki drugi ukrasi za Uskrs. Ako želite suptilniju verziju dekoracija za Uskrs, ovaj vjenčić je odličan izbor. Za sastavljanje se koristi krep papir.

6. Uskrsni zeko – bez šivanja

Ovi preslatki zečići – dekoracije za Uskrs, su ne samo dekorativni, nego i iznimno jednostavni za izraditi! Samo napunite čarapu rižom u obliku zeca i nakon toga ih dekorirajte po svojoj želji.

7. Drvce od papirnatih jaja

Originally posted 2019-03-12 21:49:23.

You may also like...